Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2010 11:28 - Животът е логичен
Автор: trainer Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1808 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Животът е логичен. Той тече като спокойна река, по която се носят лодките, натоварени с хора. Цялата работа се състои в това да разберем дали лодката ни не пропуска вода. Това е задължението на възпитателите, на лекарите и на психолозите.
Животът изглежда безмилостен за потиснатите, слабите, болните. Често пъти, вместо да се стремят да разкъсат мъглата, те затъват в неудачата. Повтарят същото действие, без да се запитат защо са се провалили и какви начини да приложат, за да предотвратят нов неуспех. Започват пак сражението със същите оръжия, което е безсмислено. Естествено е при такова положение да се провалят. Те упорстват и пак прибягват до същите средства, вместо да се запитат дали постъпката им е уместна, дали са я преценили правилно и дали оръжията им не са се покрили с ръжда...
Нови опити, нови неуспехи. Човешката машина се задейства, върти се на бързи обороти, моторът се дави... Човек затъва все по-дълбоко, струва му се, че лошият късмет го преследва, а не се замисля дори дали вечният неуспех не се дължи на някакво вътрешно блокиране.
Както казах вече, човек преценява обстоятелствата през собственото си състояние, подобно на радиоприемник, който лови само вълните, на които е настроен. Тогава негов дълг е да поправи радиоапарата и да смени повредените части.
Безполезно е да се гневим на живота, трябва само да се стараем най-пълно да го използваме. Животът няма очи да вижда, нито уши да чува. Но ако поради стеснен взор човек е заслепен, той ще се сблъска с обстоятелствата и ще си счупи главата.
Няма смисъл да проклинаме живота. За да се боря, трябва да виждам противника си. В противен случай предварително съм победен. Ако съм силен, уравновесен, адаптирането ми към външния свят е за мен детска игра. Това се нарича вътрешна сполука. При провал ще имам насреща си познат и видим противник, противник, когото ще се постарая да направя още по-силен. И така ще установя, че често пъти този противник не е никой друг, а самият аз...   Пиер Дако


Тагове:   тяло,   дух,   душа,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. karambol5 - Именно това исках да кажа. Бориш се ...
08.08.2010 12:11
Именно това исках да кажа. Бориш се не със килограмите или със това ,че изглеждаш зле ,а със себе си.
Не килограмите с ати противник ,а ти самия.
Онова , в главата ти ,което е блокирало възможността да изглеждаш добре.
За много жени е лесно д акжат- това е ген ,натура и не мога да я променя. всъщност те не разбират ,че многото килограми са защита.
На тях нее трябва да им се обяснява ,че нямат воля или с амързеливи ,да им се обяснява как точно функцонира мозъкът им. Защо той е този ,,който е техният своеобразен "лош късмет "
Защо това не става
Защо това не се получава на практика ? Ами вече обясних. Във фитнесите , вкоито вие наливате една камара пари работят неподготвени хора ,които имат интерес вие да НЕ отслабвате ,да НЕ се чувствате добре ,за да ги търсите отново и отново .А и да - добавките и парите ,които ежегодно се наливат там. Те да не са будали ,че спрат да ви обясняват как бе L- карнитин не можете да преживеете и едно по-голямо натоварване ! Пази боже -колкото се може повече трябва да се тъпчете според тях ! Ама ,че това уврежда метаболизва ви като всяко привнесено отвън съединение ....абе на кого му пука ,че след 20-30 години това ще ви се отрази. Я доживеете до тогава , я не !
Няма кой да ви каже как с дишане да си извлечете необходимата енергия. Няма ,защото това го знаят хора ,които се събират на пръстите на едната ми ръка ! И те не тренират онези ,които наистина имат нужда от това !
цитирай
2. trainer - :)
08.08.2010 12:24
На твоите "защо"-та мога да отговоря само по един начин - въпреки, че съм сертифициран персонален фитнес треньор, обърни внимание на наименованието на блога ми - персонален треньор :) Защото работата ми е да предам комплекс от механизми, които са налични в природата (включително и у самия човек като част от нея!), за да може всеки сам да възприеме и да познава себе си :) Основни средства за това са движението, храненето и дишането, двигателят на целия процес се крие в духа, а щастието от това, че ни има тук и сега е продукт на душата ни. Но за всяко от тези неща ще има отделни постове.
Имай търпение! ;)
цитирай
3. karambol5 - :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
08.08.2010 12:29
Знаеш ли защо нямам търпение :)
Защото ми е омръзнало от глупостите ,които чета :)))))))))) А и виждам пред себе си :)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: trainer
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 95171
Постинги: 22
Коментари: 52
Гласове: 51
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930