Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2010 14:42 - Мързелът
Автор: trainer Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2224 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 08.08.2010 14:46


"Аз съм това, което виждам."
Д-р Дийпак Чопра



Много от нас са свикнали да мислят, че мързелът е вродена черта в характера. Уви – такъв подход практически ни лишава от възможността да направим каквото и да е, ако искаме да го преодолеем.

В крайна сметка мързелът не е нищо повече от следствие на определени причини. Ако изясним и отстраним причините, то и мързелът ще си отиде.

Първата, най-трудната за отстраняване причина, пораждаща мързела – това са вътрешните конфликти и съмнения по повод на достигането на целите ни.  Липсата на увереност саботира целия процес.  Тя буквално ни нашепва в ухото „Защо да правиш едно или друго, като резултат няма да има!”. И вие няма как да възразите, за да се противопоставите. При опит да достигнете своята цел постоянно ще се появяват различни отвличащи фактори, на които активно обръщате внимание. Ами да, да полежим на дивана и да погледаме телевизия, вместо да свършим нещо безполезно, нали?

Втората причина, пораждаща мързела – това е непривлекателността на самата цел. Ако тя не ви е интересна изобщо, то просто няма да се стремите към постигането й и това е очевидно.

Също възможен въриант е целта да е интересна, но недостатъчно значима. И ако имате възможност да помързелувате, непременно ще го направите.

Ако се концентрирате активно върху целта си, като при това обаче пренебрегвате други също значими за вас цели, то автоматично си създавате вътрешен конфликт.  В резултат се стига то осезаемо снижение на ежедневната ефективност.

За това е необходимо при определяне на целта и средствата за достигането й да се използвт методите на стратегическото планиране. Следва да бъдат отчетени интересите и целите във всеки аспект от живота на клиента и така да се елиминират възможни вътрешни конфликти и съответно свързаният с тях мързел.

 По този начин, отстранявайки вътрешните противоречия и определяйки своята лична и индивидуална цел, а също така проявявайки постоянство , можем напълно да се избавим от мързела.

Занимавайки се заедно с мен като персонален треньор, ще работим по отстраняването на препятствия и конфликти. Това и ще доведе до вътрешната увереност, че ще постигнете своята цел и ще се избавите от първопричините за досегашния си мързел.



Тагове:   тяло,   дух,   душа,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. karambol5 - За мен мързелът, освен всичко готре ...
08.08.2010 15:50
За мен мързелът ,освен всичко готре изброено е и липса на енергия.
Всъщност това е основното.
В живота ми ми се случвало д аизпълнявам програми доста по-тежки от една тренировка. И то за продължителен период .
Но не виждам как това ще стане ,ако физическото ми състояние и липсата на каквато и да е енергия неми го позволява .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: trainer
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 95170
Постинги: 22
Коментари: 52
Гласове: 51
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930