Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2010 09:46 - Ваша воля
Автор: trainer Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2143 Коментари: 4 Гласове:
1



"По своето въздействие движението

може да замени всяко лечебно средство,

но всички лечебни средства на света

не могат да заменят въздействието на движението."
Тисо

 

 

Да ви запитам, не е ли постоянно някъде зад съзнанието ви въпросът, който си задавате постоянно „Добре ли изглеждам? Не съм ли дебел/а?”. Колко пъти си казвате, че „започвам от утре!”

Много добре знам, как се чувствате! Защото имам щастието да съм сертифициран фитнес-треньор от Северо-Американската фитнес академия и през последните няколко години упорито изучавам из различни точки на света основните стълбове на човешкия живот – тяло, ум, дух и душа, за това знам как вие и аз можем да се справим с проблема и да имаме богат и смислен живот.

Критерият за една работеща програма за хармонично тяло е усещането, че вътрешно изглеждаме така добре, както и външно.

Защо повечето от хората не използват различните възможности да имат тялото, което биха искали? Защото 99% от треньорите не знаят и не биха казали истината. Не е чудно, че толкова много хора смятат, че програмата би била трудна, отегчителна и неефективна.

Запитайте се не ви ли омръзнаха диетите, изморихте ли се от продължителните монотонни упражнения, писна ли ви да чакате реда си за съответния уред във фитнес залата или защо все така не идва резултатът, който очаквате, изразходвайки вашето време, усилия и средства.

Ако отговорите положително на който и да е от тези въпроси, тогава навярно просто имате необходимост от някого, на когото да се доверите, който да ви даде отговорите в един работещ план, неотнемащ от времето ви. Това е стимулът за мен да разработя такава програма, която стъпка по стъпка да ви доведе до целта ви.

Нещата са простички. Започвате вашата програма, каквато и да е тя. Мотивирани сте да започнете един нов живот, да изградите нов себе си. През първите няколко седмици нещата вървят добре: чувствате се стегнати и се виждат първи резултати. След което се случва нещо. Малко по малко излизате от това темпо. Връщате се към старите си навици, с които искахте сам да се справите, отново ви наляга ужас от новата дупка в колана, просто сам влязохте в капана на йо-йо ефекта... Не е ли кръговрат, от който се излиза с много воля и сила на духа?

За щастие, има разрешение! То би ви държало мотивирани за всяка тренировка, отличаваща се от предходната, а в крайна сметка е само един от инструментите за постигане на трайни резултати.

       Можете да направите своя избор:

1. Продължавате до безкрай в кръговрата

2. Доверете целите си на професионален треньор, който знае как да изготви индивидуалната ви програма за хранене и трениране – на тялото, на ума, на душата и на духа, съобразена изцяло с конкретното ежедневие на всеки един и със средствата, дадени ни от самата природа.

 
 
 


Тагове:   тяло,   дух,   душа,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. karambol5 - Понеже за пръв път прочитам, че т...
08.08.2010 09:55
Понеже за пръв път прочитам ,че треньорите в голяма степен са некадърни / от кога исках да чуя / и не са в състояние да обяснят защо са некадърни, съм готов да те оставя да ме убедиш ,че има смисъл да се подложа на нещо ,което е пълна скука.
Просто никой не сипризнава ,че е скука ,с която мозъкът ти крещи ,че не желае да се занимава. Само да кажа ,че знам много добре как трябва да се процедира ,за да има ефект / дълготраен ! / и при жени ,които имат за сваляне повече от 20 гилограма.
За мъжете не говоря. При тях е значително по-лесно ,ако нямат заболявания,касаещи ендокринната система.
цитирай
2. trainer - :)
08.08.2010 10:16
Добро утро :)
Благодаря за доверието и за готовността да те убедя, че има смисъл да се подложиш на нещо, което е пълна скука :))) Но не бих го направила, защото аз самата не вярвам,че скучните неща ни водят до успех. Напротив - написала съм, че изповядвама и правя точно обратното - разнообразие по време на програмата, съобразено с индивидуалните особености на тялото, ума, духа и душата на всеки. Освен това признавам факта и се съгласявам с теб, че е скука... Когато само блъскаме железа в залата (вместо да наблегнем на връзката мисъл-мускул), когато само гладуваме (вместо да се храним разнообразно и здравословно), когато се грижим само за един или два от четирите основни стълба на индивида, а за останалите си нехаем, съгласна съм изцяло - скука е! Но навярно за първи път виждаш и това, че целта не са само мускулите или само душевната мантра :) А мои клиенти са както жени, които свалят и по повече от 20 килограма, и мъже, които качват килограми :) Колкото до липсата на заболявания ... навярно не си срещал и тренер, който ти казва, че без пълни изследвания на кръв и урина отказва да ти направи програма :)
цитирай
3. karambol5 - :))))))))))))))))))))))))))...
08.08.2010 10:42
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))
Благодаря за отговрът :) Аз не искам нито да кчвам ,нито да свалям:)) Искам да се чувствам добре.За съжаление на 'умните ' треньори съм човек ,който пита.
Знаеш ли по-скоро какво искам - повече мислещи като теб хора. Това за кръвните изседвания е нещо ,което почти никога не се прави. А са важни !
Другата генрална грешка ,която "уминците "правят е да ми кажат какви химии да пия. Нека поясня нещо за тях . Господа , помислете как да събудите естественият жизнен поток на трениращите при вас ,вместо да ги карате да стават клиенти на магазините за хранителни добавки.
И да - изслдването на кръвта е задължително за човек ,който е решил да направи генерална промяна.Дори си мисля ,че при по-тежкислучаи трябва да направят и изследвания на хормоните.
И още нещо катопрепоръка- постарайте се да разбере причината за състоянието ,довело до високо наднормено тегло / и при мъжете и при жените /
Ако отделяте време /въреки ,че умението да разговарят не е характерно за повечето треньори / да разберете каъв му проблемът на човека. Докато не го направите нищо няма да постигнете.
цитирай
4. trainer - :)
09.08.2010 19:36
Умението да разговарям на няколко езика и да защитавам различни тези за мен е "професионална деформация" от досегашната ми кариера на друго поприще, което в случая ще има основна роля :) Разбира се, за да съм полезна - необходимо е да познавам клиента, за да съобразя програмата му на физическо натоварване и хранене с неговата индивидуална психика, физиология, предпочитания, а дори и вярвания, начин на живот, социални ангажименти. Също така е важно и той да ме познава, за да ми има доверие :) Така процесът е двустранен. Но това навярно е въпрос на цял нов пост, обещавам ти го скоро!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: trainer
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 95185
Постинги: 22
Коментари: 52
Гласове: 51
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930