Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2010 10:48 - Дишането
Автор: trainer Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1202 Коментари: 0 Гласове:
0



"Цялата формула на здравето може да се напише на площта на един нокът: пази вътрешна чистота — чисти мисли, чисти желания, чисти постъпки, чисти думи, чиста храна. Бъди скромен. И спазвай природните закони." Петър Димков


Обогатяването на кръвта с кислород подпомага извеждането  на токсините, чието наличие в организма предизвиква заболявания, а така също и поддържа едно безопасно ниво на вируси и бактерии, чието размножаване кислородът възпрепиятства.

Човешкият организъм използва за изчистване от отровите и токсините лимфната си система. По цялото тяло са разположени лимфо-възелчета подобно на кошчета за боклук. Токсините, циркулиращи из тялото, се концентрират именно в тези възли и ако лимфата е неподвижна – възлите се подуват и стават болезнени. Лимфната течност в организма е четири пъти повече от кръвта! Ако лимфната система е затруднена да работи, организъмт страда от всевъзможни заболявания.

До 1981г. практически се е считало, че физическите упражнения и работата на мускулите е именно факторът, който активира работата на лимфната система.

През 1981г в Италия международна група от 13 лекари и доктори на медицинските науки провели експеримента „Изследване на сухото състояние”, чиято цел е била да се определи на кой стадий именно от физическото натоварване се активизира лимфната система.

При активизация лимфната течност се придвижва по тръбо-образна структура, която съединява всички възелчета. По-голямата част от тях се намира в горната част на тялото. Чрез включване на датчици за обратна връзка към тялото на спортсмена, за първи път е получена снимка на лимфната система. Всички останали учудени, че след упражнение като бързо бягане на пътеката, не настъпили никакви изменения. Когато спортсменът се уморил и направил няколко дълбоки вдишвания и издишвания, лимфата се раздвижила. Така се стигнало до извода, че върху лимфната система въздейства не самото физическо натоварване, а правилното дишане по време на изпълнение на упражненията.

Защо във влажно време понякога ставите наболяват, особено при засегнатите от артрози? Защото кислородът във влажния въздух не достига, а този недостиг предизвиква задържане на токсините в ставите и болката. Това е причината, поради която дори за ставни заболявания следва да се изготви индивидуална програма за физическо натоварване и хранене, с цел подобряване на дихателната способност, кръвообръщението, а от там – и работата на лимфната система, която на свой ред пречиства организма от токсините.

Медицинските изследвания в областта на мастните отлагания стигат до извода, че фактически в областта на корема и горната част на крака се наблюдават два различни слоя мазнини, притежаващи различни метаболични свойства. Именно за това отслабването на тези места е затруднено. Обогатяването с кислород в комбинация с изометрични, изотонични и разтягащи упражнения помагат за постигането на тази цел.

В същото време като тренираме мускулите на гръдния кош и сърцето работата на белите дробове се подобрява.

С упражненията ще учестим пулса, ще ускорим дишането и ще се заредим с енергия!

Бъдете здрави!




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: trainer
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 95236
Постинги: 22
Коментари: 52
Гласове: 51
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930